Contact en voorwaarden

Beste bezoeker,
We werken voortdurend aan de zuiverheid en de gezondheid van onze bloedlijnen, en we zijn er heel zuinig op. Om deze reden verlaten onze kittens onze cattery uitsluitend gesteriliseerd/gecastreerd of met een strikt sterilisatieplichtcontract. Indien de neiwe eigenaren ervoor kiezen om de kat door ons te laten steriliseren, verwerken wij de aanvullende kosten voor de sterilisatie/castratie in de prijs van onze kittens.
Bij het verlaten van onze cattery zijn al onze kittens gechipt, meerdere keren ontwormd, preventief ontvlooid, zijn in het bezit van de meest recente gezondheidsverklaring, een EU dierenpaspoort, een stamboom en alle vaccinaties.

Voor de rust van onze moeders en onze kittens houden wij de aangepaste bezoekregeling.

We maken uitsluitend afspraken voor de beschikbare kittens indien vooraf is afgestemd voor welke kittens het bezoek wordt gepland.
- Per keer ontvangen wij  maximaal twee bezoekers; 
- U wordt verzocht om uw handen te desinfecteren;
- U maakt kennis uitsluitend met kittens waar u voor komt in een aparte ruimte;
- wij houden een gepaste afstand van u van 1,5 meter;
- het bezoek duurt maximaal 60 minuten.

U heeft besloten om een raskat aan te schaffen en staat op het punt om contact op te nemen met onze cattery. Omdat u voor een raskat gekozen hebt wilt u een huisdier in huis nemen dat op een verantwoorde manier is gefokt, is gezond, is in liefdevolle omgeving opgegroeid en heeft een topzorg genoten bij de fokker. In dit geval bent bij ons u op het juiste adres. 

Wij geven veel om de plek waar onze kittens terecht komen en verzoeken geïnteresseerden zich bij ons vooraf te introduceren zodat wij het eerste beeld over de toekomstige eigenaren kunnen krijgen. 

Onze cattery is onze familie-hobby, naast het gezinsleven, zorg voor onze kinderen en twee drukke banen. Daarom maken wij uitsluitend afspraken met geïnteresseerden nadat er uitgebreid telefonisch- en email contact met de potentiële toekomstige eigenaren is geweest en nadat u weloverwogen keuze heeft gemaakt voor het ras dat u in huis wil nemen en de keuze uit de beschikbare kittens

Enkele voorwaarden / adviezen:

 • Kat neemt u niet om te hebben, maar om ervoor te zorgen.  Goede zorg voor de kat is voor ons de allerbelagrijste voorwaarde.  
 • Uw kat is onderdeel van uw gezin, behandel hem ook als gelijke en hij zal u met veel liefde belonen.
 • Onze katten zijn binnenkatten, dus neem geen raskat om het vrij buiten te laten lopen. Uiteraard een afgeschermede tuin (onder toezicht van de eigenaren) of buitenverblijf zal het leven van de kat veel aangenamer maken.
 • Onze katten krijgen ook bij u thuis premium droogvoer (van de merken zoals  Royal Canin, Hill´s etc.), gevarieerd rawvoer (van de merken BARFmenu, Carnibest etc), maar ook natvoer van b.v. Sheba, Felix en Wiskas.
 • De kat wordt regelmatig gevaccineerd, ontwormd en preventief ontvlooid en gaat bij enige twijfel naar de dierenarts. Voorkomen is beter dan behandelen. 
 • Zorg voor een dagelijks schoon drinkwater en houdt de voerbakjes netjes schoon. 
 • Schep de kattenbak dagelijks uit, katten houden niet van vieze bak, voorkom verrassingen om onverwachte plekken. 
 • Kam uw kat regelmatig, het is niet alleen fijn voor de kat, maar voorkomt ook klitten en zorgt voor mooiere vacht.
 • Laat de kat nooit te lang alleen, het is niet alleen zielig voor de kat, maar kan de kat van u vervreemden.
 • Zorg voor voldoende activtieten voor de kat, zoals spelletjes, veel bewegingsruimte in huis, klim- en ligplekken. 
 • Wij werken met een contract, waar o.a. deze voorwaarden in opgenomen zijn. 
 • Wij maken afspraken uitsluitend voor de beschikbare kittens nadat onze voorwaarden geaccepteerd zijn.


Wij bieden onze kittens niet aan mensen met de allergische reacties op katten en maken geen afspraken om allergie te testen: we hebben twee rassen en het is moeilijk om te zeggen op welk ras precies mensen allergische reactie kunnen ontwikkelen.

Door tijdsgebrek maken wij geen oriënterende kijk-afspraken. Onze tijd investeren wij graag in de toekomstige eigenaren met wie een uitgebreid email- en/of telefonisch contact is geweest.

Wij fokken uitsluitend raskatten op een verantwoorde manier en maken de nodige investeringen in de gezondheid, zorg, leefomgeving, voeding en opvoeding. Houdt u aub rekening met hogere aanschafkosten.

Alle bezoeken aan onze cattery worden vooraf gemaakt. Wij verzoeken onze bezoekers om zich aan afgesproken tijden te houden i.v.m. planning van meerdere afspraken op een dag.

Let op! Wij wonen in het buitengebied in een dorp en zijn met openbaar vervoer niet te bereiken. Houdt u rekening met eigen vervoer bij bezoek aan onze cattery.

Wij danken u voor uw begrip en uw medewerking!

Voor meer informatie over de cattery, onze katten en de beschikbare kittens kunt u contact opnemen met


Alexander Grobokopatel en Larisa Tsvetkova
agrobokopatel@gmail.com
Didam, Gelderland
Tel: 06 - 53 46 48 46​ (Alexander)